2010. május 6., csütörtök

San Masseo


Az Angyalos Boldogasszony fele gyalogolva fél úton járhattunk. A hegyoldalból már leereszkedtünk és a mezőben egy régi ház fele kanyarodtunk. Leó testvér már járt itt és meg akarta mutatni nekünk a San Masseo házat. Az itt folyó tevékenység egy új kezdeményezés volt, ami többnyire fiatalokkal való foglalkozást célzott meg. Hetente jöttek ide fiatalok csoportosan, itt laktak, dolgoztak és imádkoztak. Amikor ott jártunk egy ferences működtette a házat, a tevékenység azóta, tudtommal félbe szakadt. Korábban egy ferences közösség lakott itt, egy külön épületben. Szépen hangulatosan berendezett épületrész volt.
A fiatalok fogadására berendezett ház emeletén nagy hálótermek voltak, közös ebédlő és konyha állt az ide érkező csoportok rendelkezésére.
A kápolna nagyon régi, még római kori. Ott jártunkkor épp egy spanyol csoport tartózkodott ott, a ferences papjuk vezetésével jöttek. Kölcsönösen meglepődtünk, mert gyakorlatilag mindenki idegen volt, de aztán kissé oldódott hangulat.
Miután szétnéztünk a környéken tovább indultunk az Angyalos Boldogasszony irányába, mert későre kezdett járni az idő és idejébe haza kellett érkezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előbb elolvasom, ezért kis türelmet kérek a megjelenésig. Köszönettel.