2011. július 25., hétfő

Rietti völgye

A Rietti völgyét a szent jelzővel is illetik, mert Assisi és környéke után, ehhez a csodálatos völgyhöz nagyon sok szent Ferenccel kapcsolatos emlék fűződik. Maga a város (Rietti) is rejteget emlékeket. Ezen kívül négy szentélyt látogathatunk meg a környéken, amelyek a ferences lelkiség rendkívül gazdag örökségével büszkélkedhetnek.
1208-ban szent Ferenc ezt a völgyet választotta ki lelkes igehirdetése helyszínéül. Poggio Bustone volt az a település, ahol így köszöntötte az embereket: "adjon Isten jó napot, jó emberek."  Fonte Colombo a ferences Sinai hegy, mert szent Ferenc itt írta meg a szabályzatot, a Regulát. La Forresta-ban fejezte be a Naphimnuszt. és Greccioban ünnepelte meg először a Karácsonyt, úgy hogy a környeztet Betlehemmé varázsolta. Festői környezetben fekszenek ezek a helyek. Greccióban és Fonte Colomboban több alkalommal is megfordultam, de mindig szívesen térek ide vissza, amikor erre lehetőség nyílik. A következő néhány bejegyzés ezekről a szent helyekről szólnak.
Ezen az olasz nyelvű oldalon sok információ található a Rietti völgyi szent helyekről: http://www.santuarivallesanta.it/public/sito/index.php

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előbb elolvasom, ezért kis türelmet kérek a megjelenésig. Köszönettel.