2011. július 27., szerda

Fonte Colombo

" A Szentlélek, aki szent Ferencet felvezette erre a helyre, vezessen téged is a ferences Sinai látogatásán"
Szép festői tájon, szív dobogva kanyarogtunk, folytonosan emelkedve Fonte Colomboba. A templom elé érkeztünk, majd elindultunk körüljárni a helyet, beszívni a levegőjét. A templom melletti ösvényen lefele gyalogolva be akartunk nézni abba a helyiségbe, ahol szent Ferencet a szemorvosa gyógyítás címén megkínozta, de most zárva volt. Más alkalommal sikerült bejutni.

Még jó, hogy a szent Magdolna kápolnába sikerült bejutni. Egyik falon vörösre festett Tau látható. Üveglappal védik, mert szent Ferenc rajzolta.
Arrább, képpel jelölték meg a helyet, ahol szent Ferenc a regulát írta és egy fán megjelent neki Krisztus. Szent Ferenc barlangját is meglátogattuk. Elámultunk, hogy mennyire szűk hely. Majd egy kis hangulatos kápolnácska következett. Egy benső "feszítő erő" nyomott le a földre, hogy imádkozzam.
A kolostor templom mély értelmű felirata: "Si cor non orat, si vanum linguam laborant." Hogyha a szív nem imádkozik a nyelv hiába dolgozik.
A falon a regula kitett másolata látható. Fából készült domborművön faragták ki a jelenetet, hogy Krisztus megjelent Ferencnek a fán. 1645-ben készült alkotás. A színes ablakon a jelenet, amikor szent Ferenc prédikált a madaraknak. A másikon szent Ferenc megáldja a tűzet.
A kolostor négyszögletű épület. Középen ott található az elmaradhatatlan kút. Épp ifjúsági lelkigyakorlat van. Mindenfele nagyon sok, vidám fiatalt látunk. Az emeletet lelkigyakorlatoknak rendezték be. Nagyon praktikus. Belopózva mindent igyekeztünk mindent szemügyre venni. Ám hiába volt az óvatosság, mégis felfedeztek. Újra megtapasztaltuk a ferences vendégszeretetet. Teljesen idegenül úgy fogadtak , mintha a saját kolostorunkba érkeztünk volna meg. Meghívtak vacsorázni és szállást is adtak volna. Nagyon jól esett a gesztus, de korlátozott volt az időnk. Viszont arra még szakítottunk időt, hogy emlékképeket vásároljunk. Miután egy egész gyűjteményre való képet szedtünk össze elbúcsúztunk és Grecció felé indultunk. A táj kitartóan szép, kellemesen ölel át és gyönyörködtet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előbb elolvasom, ezért kis türelmet kérek a megjelenésig. Köszönettel.