2012. október 22., hétfő

Alverna 2012

Október közepén Assisibe utaztunk, hogy egy ferences találkozón vegyünk részt. Mivel a tervezettnél sikerült korábbra érkeznünk, útközben felmentünk az Alvernára.
Rövid idő alatt mindenféle időjárást megtapasztaltunk. Egy ideig szépen sütött a nap, majd felhős lett és szakadni kezdett az eső. Ezután szeles, ködös idő következett.
Megnéztük a már ismerős helyeket, miközben régi emlékek tódultak elő, amelyek mellé most új benyomások társultak. Mivel több időnk volt tüzetesebben megnéztem a szent Ferenchez kapcsolódó ereklyéket. Középen szent Ferenc szakadt és fakó habitusa látható, amelyet 2001-ben állítottak ki. Ezt a gyapjú ruhadarabot, amely alig 1 méter 20 centi, maga Szent Ferenc ajándékozta oda Alberto Barbolani di Monteauto grófnak 1224-ben. A habitus mindkét ujja hiányzik, és nagyon szakadozott.
A mögötte levő üveges szekrényben találhatók  a képen is látható tárgyak: egy   gyapjúkendő, korda darab (kötél), bot amivel szent Ferenc gyalogolt, egy pohár, valamint egy bronz ereklye tartóban egy darab-, szent Ferenc vérétől áztatott vászon. Szeptember 17-én, a stigmatizáció ünnepén, a miniszter generális ezzel az ereklyével ad áldást.
Az itt élő ferences testvérek meghívtak ebédre. A kedves, testvéri fogadtatás feledtette a hosszú út fáradalmait, valamint a zord időjárást. Délután a szokásos napi körmeneten is részt vettünk.  Közelebbről is megszemlélhettük a sziklát, amire a kápolna épült. Jó időben gyönyörű a kilátás a környező erdő borította hegyekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előbb elolvasom, ezért kis türelmet kérek a megjelenésig. Köszönettel.