2011. október 19., szerda

Alverna - (folytatás)

A stigmatizáció helyén bemutatott szentmise után, kifele jövet megnéztük szent Bonaventúra kápolnáját is, ahol tartózkodott és imádkozott.
A templom oldalánál fedett kerengő van. A falon több jelenetet is megfestettek szent Ferenc életéből. Minden délután három órakor a templomból indulva itt halad el a körmenet, amelyet a stigmatizáció emlékére tartanak. Elméláztunk egy keveset a képek előtt, azonban a hideg kitartó. A hőmérséklet mostohán bánik a zarándokokkal. Szent Ferenc is sokat fázhatott a hűvös barlangokban ahová behúzódott imádkozni. Sajnos a köd sem tágított, így nem sokat lehetett látni a kolostor ablakából. Biztosan csodálatos a kilátás, mert az egész épület együttes egy szakadék szélére épült. Nem kis dolog építészetileg. A biztonság kedvéért meg is kellett erősíteni mostanában. A remetékhez vezető bejárat mellett is elhaladtunk. Ők saját közösséget alkotnak és szent Ferencnek a remetéknek irt regulája szerint élnek. Hosszabb időre vonulnak vissza, és teljes elzártságban élnek.
Elraktároztuk magunkban az élményeket és így indultunk vissza, most már lefele kanyargózva. Leérve a völgyben már melegebb volt, minden kinyílt és az út visszafele szaladt a lábunk alatt. Talán a szívünk egy kis darabkáját viszi vissza a meglátogatott helyekre, amelyek emlékekké szelídülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzéseket előbb elolvasom, ezért kis türelmet kérek a megjelenésig. Köszönettel.